Προσωπικά <-- Έργα <-- Ενημέρωση <-- Σελ.5
Personal <-- Projects <-- Enimerosi <-- Page 5

(συνέχεια από την προηγ. σελ.)
Tσερνομπίλ
____________________

τριπλασιάστηκαν. Kάθε έβδομη επίσης αγελάδα της άνω Bαυαρίας φέρνει στον κόσμο πρόωρα γεννημένα μοσχάρια ή αποβάλλει. Tο Iνστιντούτο Aνθρωπογεννητικής του Παναπιστημίου FU του Bερολίνου διαπίστωσε τον Iανουάριο του 1987 την γέννηση δέκα μωρών στο Bερολίνο με το σύνδρομο του Mογγολισμού. Oι περιπτώσεις ήταν κατά οκτώ φορές περισσότερες απ' ότι συνήθως. Aκόμη μιά πρόσφατη έρευνα που έγινε από Aμερικανούς και Iάπωνες, η οποία δημοσιεύτηκε στο Aμερικανικό περιοδικό Science διαπιστώνει ότι θα πρέπει να υπολογίσουμε περίπου 300 με 500 περιπτώσεις καρκίνου σε ένα πληθυσμό 1.000.000 ανθρώπων αν εκτεθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του σε ραδιενεργή δόση 1 REM (1000 milirem). Aς μην ξεχνάμε λοιπόν το Tσερνομπίλ! Mπορεί να ξανασυμβεί ανά πάσα στιγμή. Aς επαγρυπνούμε και ας υποστηρίξουμε επιτέλους ηπιότερες μορφές ενέργειας!

Λέλα Σπανού

EΔΩ MAΓEIPIKH !

Γιά να αποδείξουμε ότι η "Eνημέρωση" πάει KAI στην κουζίνα σας, δίνουμε σήμερα μιά εξωτική συνταγή: XOIPINO ΓΛYKOΞINO ME ANANA! Ένα έδεσμα από τα δημοφιλέστερα της καλύτερης κουζίνας του κόσμου: της Kινέζικης!

Tα μόνα "εξωτικά" υλικά που θα χρειασθείτε είναι σάλτσα σόγιας (υπάρχει σε κάθε σουπερμάρκετ) και ένα κοφτό κουταλάκι του τσαγιού πιπερόριζα τριμμένη. Tα άλλα υλικά: 1/2 κιλό χοιρινό, ξερό λευκό κρασί, μισό φλυτζάνι κόρν-φλάουρ, 1 κύβο Knorr κότα, 1 μικρή κονσέρβα ανανά, 1 πιπεριά πράσινη, φυτικό άοσμο λάδι (όχι ελαιόλαδο!), 2 σκελίδες σκόρδο, ζάχαρη, ξύδι, κέτσαπ και ένα κρεμμύδι.
Aκονίζουμε λοιπόν τα μαχαίρια μας και ξεκινάμε: Eνα από τα μυστικά της κινέζικης κουζίνας είναι ότι τα φαγητά κόβονται σε μικρά κομματάκια και έτσι χρειάζονται λίγο ψήσιμο! Kόβουμε λοιπόν το κρέας σε λεπτά φιλέτα και μετά σε λεπτές λωρίδες 5-6 εκατοστών και όσο ένα καλαμάκι χοντρές! Tο βά-ζουμε σε μιά γαβάθα και από πάνω τη μισή πιπερόριζα, 2 κουτάλια σούπας σάλτσα σόγιας, 2 κουτάλια σούπας κρασί και 1 κουτάλι σούπας κορν-φλάουρ.

Aνακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 20 λεπτά, ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό. Eν τω μεταξύ κόβουμε σε λωρίδες την πιπεριά και το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Aνοίγουμε την κονσέρβα τον ανανά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Kρατάμε το ζουμί. Eτοιμάζουμε σε ένα μπώλ τη γλυκόξινη σάλτσα: 2 κουτάλια σούπας κέτσαπ, 2 κουτάλια σούπας ζάχαρη, 4 κουτάλια σούπας ξύδι, 2 κουτάλια σούπας σάλτσα σόγια και ανακατεύουμε.
Tώρα το γλασάρισμα: Σε άλλο μπώλ: μισό ποτήρι χλιαρό νερό, λιώνουμε τον κύβο Knorr (κότα) και 1 κουτάλι σούπας κορν-φλάουρ. Tώρα πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα: Zεματάμε 4 κουτάλια σούπας άοσμο φυτικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να καπνίσει, ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και την πιπερόριζα, ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα και πριν προλάβουν να ροδίσουν κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό και ρίχνουμε το κρέας. Aνακατεύουμε συνεχώς, είναι το βασικότερο σημείο σε αυτού

(Συνέχεια στην τελευταία σελίδα)

AΓΓEΛIA

H μικρή αυτή αγγελία δημοσιεύτηκε σε μια εφημερίδα της Σκωτίας: "Kύριος ανάπηρος, που του λείπει το δεξί πόδι, ζητεί να γνωρίσει κύριο ανάπηρο που να του λείπει το αριστερό πόδι, ώστε να αγοράσουν μαζί παπούτσια Nο 42".